وبلاگ آموزشی پویاگستر

بهترین آموزش ها -کتب الکترونیک-اموزش آشپزی-آموزش فتوشاپ و ...

وبلاگ آموزشی پویاگستر

بهترین آموزش ها -کتب الکترونیک-اموزش آشپزی-آموزش فتوشاپ و ...

درس سوم: معرفی تگهای Meta و کاربرد آن

در ادامه ی بحث آموزش Html امروز تگ های Meta رو براتون آموزش میدم .

تگ های Meta بسیار فراوانند که ما در اینجا فقط به معرفی چند تا از اون ها که پرکاربرد هستند و شما به اون ها نیاز دارید می پردازیم :

جایگاه تگ Meta :  تو درس قبلی یه اشاره به جایگاه تگ های Meta کردم . اگه درس ها رو دنبال کرده باشید من گفتم که تگ های Meta در بین تگهای Head قرار میگیرند. به شکل زیر :

<head>

<Meta ....>

<Meta ....>

<Meta ....>
<title>عنوان صفحه</title>
</head>

همونطور که در بالا می بینید تگهای Meta بعد از تگ <head> و قبل از تگ <head/> اومدن .اگر چند تا تگ Meta به کار ببرید همشون در سطرهای زیر هم و در بین تگ های Head قرار میگیرن ...

انواع تگ های Meta : در اینجا من به سه نوع از تگ های Meta که بیشترین کاربرد رو دارن اشاره میکنم :

تگ متای توصیفی (Description meta Tags) :

در این گونه تگ های Meta شما در مورد صفحه ی وب ، وبلاگ و یا سایتتون توصیفی رو قرار میدین . شاید بپرسید که این به چه دردی می خوره ؟ خوب باید بگم که موتور های جستجوگر نظیر Google و Yahoo به این تگ اهمیت میدن . یعنی هنگام جستجو کردن ، توصیف درون این تگ رو دریافت می کنن و در صورت مربوط بودن به کلمه ی جستجو شده اون صفحه رو در نتایج جستجو قرار میدن . این تگ و توصیفی که در اون می نویسید می تونه در افزایش آمار بازدیدتون خیلی مؤثر باشه . فقط باید توجه داشته باشید که توصیف بیش از حد در این تگ هیچ تاثیری در بالاتر بردن کارایی اون نداره . سعی کنید یه توصیف کوتاه و دقیق راجع به صفحه رو در اون بگذارید . این تگ به شکل زیره :

<META NAME="Description" CONTENT="توصیفی در مورد صفحه "> 

 

تگ متای کلمات کلیدی (Keywords meta Tags) :

این تگ که کاربردی شبیه به تگ قبلی داره برای اینه که شما در اون کلمات کلیدی مربوط به صفحه ی وب خودتون رو وارد کنید . این تگ هم به شناسایی موضوع صفحه توسط موتورهای جستجوگر کمک می کنه . در این تگ باید از کلیدی ترین واژه های مرتبط با موضوع صفحه استفاده بشه . مثلا اگر وبلاگ یا سایت شما در مورد دانلود برنامه هست می تونید از واژه هایی مثل " دانلود ، دانلود برنامه های روز  ، دانلود برنامه به همراه کرک و ..." استفاده کنید . یا اگه در مورد موزیک مطلب می نویسید می تونید از کلمات " دانلود موزیک ، آهنگ و موسیقی ، جدیدترین آلبوم ها و ..." استفاده کنید . این تگ هم به صورت زیره :

<META NAME="Keywords" CONTENT="واژه ها و کلمات کلیدی "> 

 

تگ های متای HTTP-EQUIV :

این تگ ها از پرکاربرد ترین تگ های Meta هستند . اهمیت این تگ ها برای سایت های فارسی و کلا جاهایی که متن فارسی درون صفحه وجود داره  خیلی زیاده . چون این تگ های متا به مرورگر می فهمونن که این یک صفحه به زبان فارسی هست و مرورگر اونو درست نمایش میده . شاید بعضی جاها دیده باشید که متن های فارسی به صورت خرچنگ قورباغه نمایش داده میشن . دلیلش اینه که از این تگهای متا در صفحه استفاده نشده . دو تا از این تگ های مهم به شکل زیرن :

 <meta http-equiv="Content-Language" content="fa">
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

 

اولی برای اینه که مرور گر زبان صفحه رو فارسی تشخیص بده . البته این تگ برای زبانهای مختلف کاربرد داره و من اینجا فقط فارسیشو گذاشتم . دومی هم نوع نمایش متون رو تعیین می کنه که اینجا به صورت UTF-8  هست که برای زبان فارسی مناسب ترینه .

این تگهای متا که من معرفی کردم مهمترین و پرکاربردترین اونها بودن . تعداد تگ های متا خیلی زیادن که من فعلا به معرفی همین ها بسنده کردم .

 

حالا در آخر یه شکل از کد یه صفحه ی Html رو که این تگ های متا توش به کار رفته در زیر میارم تا با جایگاه و نحوه ی قرار گرفتن تگهای متا در کدهای یک صفحه بیشتر آشنا بشید . تگ های متا در یک صفحه ی Html فارسی به شکل زیر قرار میگیرن :

 

<html>
<head>

<Meta http-equiv="Content-Language" content="fa">

<Meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

<Meta name="Description" content="توصیفی در مورد صفحه ">

<Meta name="Keywords" content="واژه ها و کلمات کلیدی ">
<title>عنوان صفحه</title>
</head>
<body>
قسمتی که نمایش داده می شود
</body>
</html>

:: ترتیب قرار گرفتن تگهای متا زیاد مهم نیست .

خوب عزیزان درس سوم هم تموم شد . امیدوارم تا اینجا با این مباحثی که توضیح دادم یه آشنایی مختصری با Html پیدا کرده باشید . من سعیم بر اینه که شما رو اول با همه ی تگهای Html آشنا کنم و بعد آموزش فرونت پیج رو هم بدم .

دوستان عزیز من خوشحال میشم که شما هم در به روز کردن سایت نقشی داشته باشید . هر کدوم از شما عزیزان اگه مقاله ی آموزشی دارید که خودتون نوشتید می تونید اونو به ایمیل من بفرستید تا با نام خودتون بزارم تو سایت .

موفق و پیروز و سربلند و شاد و خوشحال و همیشه خندون باشید .

نظرات 1 + ارسال نظر
hamidrezamax چهارشنبه 13 دی‌ماه سال 1391 ساعت 04:42 ب.ظ http://pandal.loxblog.com

سلام و خسته نباشد
واقعا دمتون گرم بسیار مفید بود
من حدود 2 ساعت تمام مطالب مربوط به طراحی رو خوندم و یه مشتری ثابت براتون شدم
بازم در مورد طراحی توضیح بدین
ممنونم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد