آش کشک
مواد لازم:
نخود |
نصف لیوان |
لوبیا سفید |
نصف لیوان |
برنج |
100 گرم |
کشک |
چهار قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط |
1 عدد |
گوشت چرخ کرده |
150 گرم |
سیرداغ |
به مقدار لازم |
طرز تهیه:
ابتدا نخود و لوبیا را می پزیم سپس برنج را اضافه می کنیم بعد از اینکه برنج پخت، گوشت چرخ کرده را( که همراه یک پیاز رنده شده مخلوط کرده ایم) به صورت کوفته در می آوریم و به مواد اضافه می کنیم و به مدت 20 دقیقه اجازه می دهیم تا جا بیفتد. در آخر کشک را اضافه می کنیم.برای تزئین روی آش میتوان از سیر داغ استفاده کرد.
شامی با سبزی
مواد لازم:
گوشت مغزران بی استخوان گوسفندی |
نیم کیلو |
سبزی شامل: جعفری، تره، گشنیز، نعناع و ترخان |
750گرم |
تخم مرغ |
4-3 عدد |
پیاز متوسط |
2عدد |
ما ست |
1قاشق سوپخوری |
جوش شیرین |
1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل |
به مقدار کافی |
طرزتهیه:
گوشت را با پیاز و 2 لیوان آب می گذاریم با شعله ملایم پخته شود. سبزی خرد شده را به گوشت تقریباً پخته اضافه می کنیم تا سبزی همراه با گوشت پخته و آب آنها کشیده شود. مخلوط گوشت و سبزی را پس از کمی خنک شدن چرخ می کنیم. سپس تخم مرغ ، ماست ، جوش شیرین ، نمک و فلفل را به مایه گوشت اضافه کرده و مایه شامی را خوب ورز می دهیم تا مایه خاصیت چسبندگی پیدا کند. بعد خمیر را به شکل گلوله های کوچک در آورده ، سپس آنها را در کف دست پهن کرده و در روغن تقریباً زیاد سرخ می کنیم و در دیس می چینیم و دور دیس را با گوجه فرنگی و سبزیجات تزیین می کنیم.
شنیسل گوشت
مواد لازم:
فیله راسته یا ران گوساله |
500 گرم |
آرد ساده |
یک چهارم فنجان |
تخم مرغ زده شده |
یک عدد |
شیر |
یک چهارم فنجان |
پودر نان خشک |
یک دوم فنجان |
روغن زیتون یا مایع |
2 قاشق غذاخوری |
کره ی پاستوریزه |
30 گرم |
طرز تهیه:
ابتدا چربی گوشت را گرفته، سپس با گوشت کوب آهسته بدون این که گوشت را له یا سوراخ کنیم، می کوبیم تا نازک شود. پس از آن گوشت را ابتدا در آرد و سپس در مخلوط تخم مرغ و شیر فرو می بریم. در انتها گوشت را در پودر نان خشک می غلطانیم. و با دست فشار می دهیم تا خوب به پودر نان آغشته شوند. بهتر است قبل از سرخ کردن، یک ساعت در یخچال بگذاریم.بعد روغن و کره را در ماهی تابه گرم می کنیم و شنیسل را روی حرارت متوسط سرخ می کنیم.